Turkije

Titanic TurkijeTurkije is heel begrijpelijk een prachtige vakantiebestemming. Sterker nog Turkije is een van de belangrijkste toeristische landen wereldwijd en maakt deel uit van de top drie van de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlandse vakantiegangers. Het land is een prachtige combinatie van Westerse en Aziatische cultuur. Een vakantie naar Turkije is meer dan de moeite waard, dit blijkt uit het gegeven dat steeds meer Europeanen hun vakantie doorbrengen in Turkije.

Toerisme

All inclusive vakantie naar Turkije is erg populair. Sinds de tweede helft van de jaren tachtig is Turkije steeds populairder geworden als vakantiebestemming, met als gevolg dat het toerisme een steeds belangrijker onderdeel is geworden van de Turkse economie. Een vakantie naar Turkije heeft toeristen veel te bieden, het heeft een aantrekkelijk klimaat en biedt ruimte voor strandvakanties, natuurvakanties en rugzakvakanties in je eentje, met partner of het hele gezin. Veel vakanties naar populaire Turkse vakantiebestemmingen worden steeds vaker een all inclusive vakantie of ze worden nog op de valreep van de zomer vakantie lastminute geboekt.

Turkije is een groot land (bijna 22 x zo groot als Nederland) en toch kiezen de meeste toeristen ervoor om hun vakantie naar Turkije langs de Egeïsche –en de Middellandse zee door te brengen. Veel druk bezochte Turkse middellandse zee bestemmingen bevinden zich dan ook vooral langs de ‘Turkse Riviera’ met populaire plaatsen zoals Alanya, Side en Antalya.Onder de populairste vakantiebestemmingen aan de Egeïsche – Zeekust vindt je plaatsen als Bodrum, Marmaris en Kusadasi.

Behalve de witte stranden biedt Turkije prachtige dorpen en steden, een ongerept achterland en gebieden waar u nog steeds in aanraking komt met het authentieke Turkije. Denkt u onder meer aan de Zwarte Zee kust en bijvoorbeeld Oost Anatolië, Centraal Anatolië en Zuidoost Anatolië. En uw vakantie in Turkije krijgt een extra dimensie door het overheerlijke eten en de enorme gastvrijheid van de Turkse bevolking!